IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05 Şubat 2024, 19:08   #1
Standart Huysuz Nehir ile Küçük Balık

Bir zamanlar ülkelerin birinde bir nehir varmış. Ancak bu nehir çok huysuzmuş. Suyunu kimseyle paylaşmak istemez, hiçbir balık, bitki ve hayvana tahammül edemezmiş İşte bu yüzden hep yalnızmış. Ne yazık ki bu sebepten yüzyıllardan beri hayatı hep yalnızlıklarla dolu olarak devam etmiş.

Ancak bir gün küçük bir kız çocuğu, elinde akvaryumla nehrin kıyısına gelmiş. Akvaryumun içinde çok sevdiği küçük bir Japon balığı varmış. Küçük kız ve ailesi başka ülkeye taşınacağı için balığı yanında götürmesi imkansızmış. İşte bu yüzden balığa özgürlüğünü verip nehre bırakmış.

Küçük balık nehre düştüğünde nehrin yalnızlığını hemen fark etmiş. Küçük balık Nehir ile konuşmaya çalışmış. Ancak nehir küçük balığın hemen gitmesini söyleyip çok sinirlenmiş. Küçük Japon balığı çok mutlu ve kolay pes etmeyen bir balıkmış. Nehre sorular sorup içinde neşeli neşeli yüzmeye devam etmiş. Suyun içine girip girip, çıkmaya başlamış.Nehir küçük balığın sıçramalarından çok gıdıklanmış. Katıla katıla gülmeye başlamış. Bir zaman sonra bu durum nehrin moralini yükseltmeye başlamış. İkili hiç farkına varmadan çok iyi arkadaş olmuşlar.

Nehir o günden sonra bir arkadaşa sahip olmanın ne kadar eğlenceli olduğunu fark etmiş. Bugüne kadar herkese kendinden uzaklaştırarak ne kadar büyük bir hata yaptığını anlamış. Ben de kendine neden bu günleri kaçırdığını sormuş.

Ertesi sabah küçük Japon balığı, şaka yaparak ve nehre su sıçratarak onu uyandırmış. İşte o zaman nehir neden bugüne kadar yalnız bir nehir olduğunu hatırlamış. Çünkü eskiden gıdıklanmanın çok kötü bir şey olduğunu düşünürmüş. Bu yüzden nehre gelen herkese kovmuş. Ancak küçük Japon balığı sayesinde bu durumun hiç de kötü bir şey olmadığını fark etmiş.

Nehir O günden sonra hiç kimseye kötü davranmamış ve kimseyi oradan bir daha kovmamış. Böylece artık hiç olmadığı kadar arkadaşı olmuş. Gıdıklanmak bazen rahatsız edici olsa da arkadaş sahibi olmanın ve mutlu olmaya çalışmanın her zaman daha iyi olduğunu anlayıp sonsuza kadar gülümseyen ve coşkuyla çağlayan bir nehir olarak yaşamaya devam etmiş.
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:47.