IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Aşk ve İlişkiler (https://www.ircforumu.org/ask-ve-iliskiler/)
-   -   Erkek Bir Kere Aldatırsa Bir Daha Yapar Mı? (https://www.ircforumu.org/ask-ve-iliskiler/16839-erkek-bir-kere-aldatirsa-bir-daha-yapar-mi.html)

VelevKi 13 Eylül 2021 11:58

Erkek Bir Kere Aldatırsa Bir Daha Yapar Mı?
 

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kadın Erkek ilişkisi ilk insandan bu yana günümüzün en çok tartışılan ve tartışılmaya devam eden konularından birisi. Psikoloji Bilim Doktoru Zafer Akıncı, kadın erkek ilişkilerinde bu kez merceği erkekler tarafına tutuyor. Eşini aldatan erkeklerin sebeplerini dünyadaki bilimsel araştırmalar eşliğinde yorumluyor.

Aldatma hiç şüphesiz çok önemli bir ilişki sorunudur ve belki de dünyada hakkında en çok yazılan konulardan birisidir. Ülkemizde Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)’in yaptığı araştırmaya göre erkeklerin yaklaşık yüzde 58’i, kadınların ise yaklaşık yüzde 40’ı evlilik süresince en az bir kere eşini aldatıyor. Bu sonuç aslında aldatmanın, ilişkiler açısından bir Kangrene dönüştüğünün büyük bir kanıtı durumundadır.

Aldatmanın 5 Nedeni

Denver Üniversitesinden Klinik Psikolog Kayla Knopp önemli bir araştırmasında aldatmanın 5 güçlü nedenini olduğunu buldu.

1.İlişkiye bağlılığın düşüklüğü (ilişkide çiftlerin birbirleri ile iletişimi azaltmaları, paylaşımın azalması dolayısı ile de sevgi bağının azalmasıdır.)

2.Cinselliğin azalması (Cinsellik ile belirli duyguların ve hormonların eşinizle eş zamanlı yaşanmamasına bağlı sevgi bağının azalmasıdır.)


3.Aşırı dışa dönüklük (eşlerin sosyal medya aracılığıyla veya yüz yüze iletişimle, dışarıya aşırı yönelmiş ilginin, eşten zamanla uzaklaşması ve sevgi bağının azalması)

4. Aldatmaya karşı hoşgörülü tutum ( aldatmanın büyütülmemesi gerektiği, abartmaya gerek olmadığı, bunların normal sayılabilecek olaylar olduğu inancının, beyinde zamanla aldatma eğilimini artırma durumu)

5.Aldatmayı onaylayan ve destekleyen bir sosyal ortam içerisinde olmak (arkadaşların, filmlerin, sosyal medya paylaşımlarının aldatma olaylarını destekleyen yaklaşımları göstermesine bağlı beyinde olumsuzluğun normalleşme süreci)



Alıntıdır.

Ocean 13 Eylül 2021 13:50

kimseyi kontrol edemezsiniz, sadakat içten gelir. bir kere yaptıysa alışmadık g****e don durmaz azizlerim, bırakın tekrar yapmayı ananızı bile beller. or*yu mezara koymuşlar kürek kalsın demiş.

EzeL 13 Eylül 2021 13:55

Yapar :D bi daha yapar sonu gelmez bence :D

Rü_ 13 Eylül 2021 13:58

Aldattigi kisiyi yeniden aldatir cunku aldatarak zaten onu kaybetmeyi goze almistir.Mide kabul ediyorsa bir defa aldatmış insanın ikincisi yapmış yapmamış çokta önemli değil
Aldatan için diyebilecek tek söz karakter problemi vardır.

MeLiSa 13 Eylül 2021 14:04

Aldatmak isteyeni asla durduramazsın birincisi gelmişse devamı da gelir

Ocean 13 Eylül 2021 14:08

forum erkeklerinin modu : "dur önce birini bulalım da aldatma işine sonra bakarız."

Hesna 13 Eylül 2021 14:12

Gözlerimi yaşartıyorsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:hes
İki postunu da beğendim

LaviNya 13 Eylül 2021 14:14

Aldatmanın affı telafisi yoktur.aldatan insan zaten ahlaksizdir.ki sadece kendini kandırır. Aldatmak bı hastalık bence ve devamida gelir.ilk değildir son olmayacaktır.

baL 13 Eylül 2021 14:29

Kadin da erkekte AYni bence:)

Ocean 13 Eylül 2021 14:33

Alıntı:

Hesna Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 75168)
Gözlerimi yaşartıyorsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:hes
İki postunu da beğendim

ahah bergamotlu tomurcuk çayımı alıp yudumlarken iki yorum yapayım dedim.

Alıntı:

baL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 75195)
Kadin da erkekte AYni bence:)

bence de hanımefendi çok güzel düşünüyorsunuz, en güzel yorum buydu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.