IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Arkeoloji (https://www.ircforumu.org/arkeoloji/)
-   -   Demokrasi ve Özgürlükler Adası. (https://www.ircforumu.org/arkeoloji/118602-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasi.html)

Jayus 30 Ocak 2024 19:54

Demokrasi ve Özgürlükler Adası.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Demokrasi ve Özgürlükler Adası

Darbe yargılamalarına sahne olan Hasan Polatkan Spor Salonu’nda mahkeme salonu, sanık sandalyeleri ve birçok ayrıntı yer alıyor. Yüksek Adalet Divanı'nın arkasında yer alan "Adalet mülkün temelidir" yazısı dikkati çekiyor.

Yazının altında Yüksek Adalet Divanı Başkanı Salim Başol, Başsavcı Altay Ömer Egesel ile divan üyelerinin hareketli balmumu heykelleri bulunuyor.

Salonun girişinde yer alan 27 Mayıs Müzesi’nde ise dava dosyalarının özetinden ve çıkan kararlardan oluşan bir sergi yer alıyor.

Adnan Menderes Müzesi’nde ise, Menderes'in doğduğu evin benzeri olan "Aydın Evi", küçük odalarda ise Adnan Menderes'in hayatı ile iktidarda bulunduğu yıllara ilişkin bilgi ve görseller yer alıyor.

Menderes'in hapishane odası, sorgu odası ve "Özlem", "Sessizlik-İntihar", "Çaresizlik-Halüsinasyon", "Ölüm Korkusu", "Dava Arkadaşları", "Dava Devam Ediyor" adlı odalar da müzenin içerisinde bulunuyor.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yargılanan 592 milletvekilini temsilen bir duvara yerleştirilen o döneme ait valizlerin replikaları, “Yerine Ulaşmayan Mektuplar Anıtı”, bir kale, açık alanlarda yer alan heykeller ve objeler yer alıyor.

"Karanlıktan Aydınlığa" adlı açık hava sergisinde ise adanın geçmişten bugüne tarihi yazı ve görsellerle anlatılıyor.

Adada, kongre oteli, Adnan Menderes Kongre Merkezi, Oramiral Sadık Altıncan Kütüphanesi, Demokrasi Meydanı, seyir terası ve parklar bulunuyor.

Demokrasiye olan saygıyı ve inancı canlı tutan, simgeleyen bir yapı olarak; 24 metre yüksekliğindeki taş yüzeyli Demokrasi Feneri ise ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.