IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Arkeoloji (https://www.ircforumu.org/arkeoloji/)
-   -   Amazon ormanlarında 2500 yıllık on binlerce kişinin yaşadığı dev antik kent olduğu kanıtlandı. (https://www.ircforumu.org/arkeoloji/117845-amazon-ormanlarinda-2500-yillik-binlerce-kisinin-yasadigi-dev-antik-kent-oldugu-kanitlandi.html)

Jayus 23 Ocak 2024 22:04

Amazon ormanlarında 2500 yıllık on binlerce kişinin yaşadığı dev antik kent olduğu kanıtlandı.
 
Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Stephen Rostain, "Aslında yıllar önce kazılara başladığımızda burada bir kent olduğunu fark ettik. Fakat emin olamadık. Çünkü akademisyenler mevcut bilgilere aykırı bulguların yanılgı olduğuna inanıyorlardı. Bulgularımızın mevcut bilgileri değiştirmesi için itiraz edilemez şekilde kanıtlanması gerekiyordu. Teknolojik imkanlar bunu bize sağladı. Artık kimse burada bir şehir olduğunu inkar edemiyor. Burası, Amazon'da bildiğimiz diğer tüm antik yerlerden daha eski. Avrupa merkezli bir medeniyet bakış açımız var ancak bu keşif, kültür ve medeniyet konusunda fikrimizin değişmesi gerektiğini gösteriyor." dedi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konuyla ilgili makalenein yazarlarından Antoine Dorison "Bu keşif, Amazon kültürlerine bakışımızı değiştirdi. Burada yaşayan birçok insan küçük gruplar halinde, muhtemelen çıplak, avcı toplayıcı olarak resmediliyordu ancak bu keşif bize insanların şehir hayatı yaşadığını gösterdi." şeklinde konuştu

Araştırmalara dahil olmayan ancak alandaki çalışmaları yakından takip eden Exeter Üniversitesi'nden arkeoloji profesörü José Iriarte, "Maya gibi, ancak tamamen farklı mimariye, arazi kullanımına ve seramiklere sahip başka bir uygarlık keşfettiğinizi hayal edin. Sekizgen ve dikdörtgen platformlardan oluşan Güney Amerika medeniyeti tamaen ünik. Yerleşimler arasındaki uzun batık yollar, toplumun açıkça iyi organize edilmiş ve birbirine bağlı olduğunu söylüyor. Orada yaşayan insanlar ve toplumları hakkında çok fazla şey bilinmiyor. Platformlarda çukurlar ve ocakların yanı sıra kavanozlar, bitkileri öğütmek için taşlar ve yanmış tohumlar bulundu. Orada yaşayan Kilamope ve Upano halkı muhtemelen çoğunlukla tarıma odaklanmıştı. İnsanlar mısır ve tatlı patates yiyordu ve muhtemelen bir tür tatlı bira olan 'chicha' içiyordu" yorumunda bulundu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.