IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2023, 19:46   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iPhone’larda beklenen oluyor: İşte periskop lens ile ilgili detaylar!

Apple, iPhone serilerindeki kamera çıtasını yükseltmek istiyor. Bu amaçla şirket, periskop lens için düğmeye bastı.



Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinin başında gelen Apple, iPhone 14 serisiyle sektörde yine çıtayı belirledi. Şirket, bir yandan da bu senenin son çeyreğinde piyasaya süreceği iPhone 15 serisi için hazırlanıyor. Önemli kaynaklar seri hakkında yeni bilgiler paylaşıyor.

Periskop lens, sadece iPhone 15 Pro Max’te olacak
Daha önce birçok önemli kaynak iPhone 15 serisinde bir periskop lens kullanılacağını belirten paylaşım yaptı. Son olarak elde edilen rapora göre ilk kez periskop lens kullanacak modelin beklenildiği gibi sadece iPhone 15 Pro Max’te olacağını söylüyor. Ek olarak lens, bir sonraki iPhone 16 serisinde ise iki Pro modelinde de yer alacak. Görünüşe göre Apple periskop lensi benimseyecek.




Bugüne kadar iPhone 14 kamerasıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Buna göre 5x optik yakınlaştırma yapabilen periskop lense yer verecek. Ayrıca, Lante Optics’in Apple’a 100 milyondan fazla bileşen tedarik etmesinin muhtemel olduğu ve bunun şirketin gelirleri üzerinde büyük bir olumlu etki yaratacağı söyleniyor.

Dynamic Island özelliğinin tüm modellere gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 15 Pro ve 15 Ultra tamamen yeni bir Apple çipi kullanacak. Apple’ın 3nm mimarisi üzerine üretilen A17 Bionic’ten gücünü alacak. Mevcut nesilden önemli ölçüde daha güçlü olmasa da, batarya performansıyla dikkat çekecek.

TSMC tarafından üretilecek 3nm mimarili A17 Bionic, yeni çiplerden dolayı oldukça maliyetli olacak. Söylentilere göre 3nm N3 teknolojisiyle üretilen bir çip, mevcut teknolojiye kıyasla yüzde 25 oranında daha pahalı.





Akıllı telefon dünyasında bilinen TrendForce’a göre iPhone 15 Pro, 8 GB RAM ile sahne alacak. Bu değer standart modellerinde 6 GB olarak kalabilir. Ek olarak PRo modelinin işlemci koltuğunda Bionic A17’nin olması bekleniyor. Şirket, standart modellerde ise Bionic A16 kullanmaya devam edecek.






Keyifli Forumlar



Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:18.