IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KriminaL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2023, 11:22   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tersine şarj teknolojisi ile ikinci bir telefonu şarj edebileceksiniz!

Apple, beklenen iPhone özelliğinin patentini aldı!

Apple'ın iPhone'lar için tersine şarj teknolojisi planlıyor. Şirketin bunun için bir patent aldığı ortaya çıktı.



Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple’ın, üretimini gerçekleştirdiği akıllı telefonları için yeni bir patent aldığı görüldü. Bununla beraber artık iPhone’lar, uzun zamandır beklenen tersine şarj teknolojisine kavuşuyor.

Tersine şarj teknolojisi ile ikinci bir telefonu şarj edebileceksiniz!
Geçtiğimiz yıllarda Apple’ın tersine şarj teknolojisinin patenti için FCC’ye başvuruda bulunduğu iddia edilmişti ve şirketten bu iddiaya yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Kısa süre önce ise Apple analisti Mark Gurman, bu teknolojinin pek de mümkün olmadığını ve oldukça uzun zaman alacağını vurgulamıştı.




ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin kayıtlarında görülen yeni bir patente göre Apple, iPhone’lar için tersine şarj etme desteğini getirmeyi planlıyor. Yukarıdaki patentte yer alan bilgilere göre şirket, bunun için cihazın arkasına manyetik bir bileşen ekleyecek.

iPhone’de olacak manyetik bileşen, şarj edilmek istenen ikincil cihazı sabitleyecek ve sonrasında ise tersine şarj etme işlemi başlayacak. Yani aslında iPhone bataryasındaki güç, herhangi bir kablo gereksinimi duymadan, manyetik bileşen aracılığıyla ikinci cihaza aktarılacak.

Aslına bakacak olursak tersine şarj etme teknolojisi piyasaya sürülen Android akıllı telefonların büyük çoğunluğunda mevcut. Önceki yeniliklerinde de olduğu gibi Apple, Android cihazlara karşı yine geriden geldi.



Apple, MagSafe adındaki kablosuz şarj teknolojisini tanıtmıştı ancak iPhone kullanıcıları tarafından üçüncü taraf ve birden fazla bileşen gerektirdiği için için pek de tercih edilmiyor.

Apple’ın tersine şarj etme teknolojisini iPhone 15 modellerinde görebiliriz. Aynı zamanda şirket, Apple Watch, AirPods veya iPad için de bir destek sunulabilir. Bunu Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen tanıtım etkinliğinde göreceğiz.





Keyifli Forumlar






Alıntıdır:
KahKaha bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:20.