IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Efe

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2022, 13:17   #1
Efe
Okey Sitesi Sahibi
Efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple, Pek Çok Uygulamayı App Store'dan Kaldırmaya Başladı

Apple, uzun bir süredir güncelleme almamış olan uygulamaları App Store'dan kaldırıyor. Herhangi bir şekilde güncelleme gerektirmeyen, tamamlanmış uygulama ve oyunları da kapsayan bu durumdan kaçınmak isteyen geliştiricilerin ise güncelleme yapmak için bir ayı bulunuyor.



Geçtiğimiz yıllarda Apple, artık güncelleme almayan, ‘terk edilmiş’ uygulamaları App Store'dan kaldırmaya başlayacağını söylemiş ve geliştiricilerin, kaldırılmadan önce uygulamalarını güncellemeleri için 30 günü olacağı konusunda uyarmıştı. Şimdiyse App Store’da uygulaması bulunan geliştiriciler bir kez daha aynı tehditle karşı karşıya gibi duruyor.

Görünen o ki Apple, App Store’da yer alan ve uzun bir süredir herhangi bir güncelleme almamış olan uygulamaları kaldırmayı planlıyor. Olayı, konuya dair Apple’dan “Uygulama İyileştirme Uyarısı” başlıklı bir posta alan uygulama geliştiricileri aktarıyor.

Apple, "ciddi bir süredir güncellenmemiş" uygulamaları App Store'dan kaldıracağı konusunda geliştiricileri uyarıyor. Ve geliştiricilerin uygulamalarını güncellemeleri için önlerinde bir ayları var gibi gözüküyor. Buna göre gönderilen e-postada teknoloji devi, "30 gün içinde inceleme için bir güncelleme göndererek bu uygulamayı yeni kullanıcıların keşfetmesi ve App Store'dan indirmesi için hazır tutabilirsiniz." diyor ve "30 gün içinde herhangi bir güncelleme yapılmazsa, uygulama satıştan kaldırılacaktır." diye de ekliyor. Öte yandan güncelleme tarihi geçmiş uygulamalar App Store’dan kaldırılırken, kullanıcıların bu uygulamalardan daha önce indirmiş olduklarının cihazlarında kalmaya devam edeceği bildiriliyor.

Bu durum tabii ki en çok uygulama geliştiricilerini etkiliyor. Protopop Games geliştiricisi Robert Kabwe gibi bir dizi uygulama üreticisi, değişiklikle ilgili endişelerini dile getiriyor. Buna göre Kabwe, Apple'ın tam işlevli oyunu Motivoto'yu Mart 2019'dan beri güncellenmediği için kaldırmakla tehdit ettiğini söylüyor.

FlickType Apple Watch klavyesinin geliştiricisi Kosta Eleftheriou ise uygulamasının iki yıldır güncellenmeyen, görme engelliler için özel olarak yapılmış bir sürümünün Apple tarafından kaldırıldığını söylüyor. Ancak Eleftheriou, bir zamanlar süper popüler olan Pocket God isimli uygulamasının, son güncellemesini 2015'te almasına rağmen hala App Store'da bulunduğuna dikkat çekiyor.

Bunun dışında pek çok geliştirici de herhangi bir güncelleme gerektirmediği için güncellenmemiş oyun ve uygulamalarının, güncelleme yapmaya vakitleri olmadan App Store’dan kaldırıldığını belirtiyor. Konuya ilişkin attığı bir tweet’te bir geliştirici, “Oyunlar tamamlanmış nesneler olarak var olabilir! Bu ücretsiz projeler, güncellemeler veya canlı hizmet modeli için uygun değildir, yıllar önce bitmiş sanat eserleridir.” şeklinde kaydediyor.
Jayus bunu beğendi.
 
Alt 24 Nisan 2022, 13:28   #2
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Applenin Bunu Yapması Kendi ölüm fermanını imzalanması gibi bir şey çünki bir çok uygulama ve oyun her ay kendini yeniliyemiyor Böyle Böyle App Store da Uygulama Sayısı iyice azalır. Mesela Örnek: olarak biz Mobil kullanıcılar olarak AndroİRC kullanıyoruz ve o uygulamaya Yıllardır Güncel gelmiyor diye biliriz, ki bunun gibi bi çok uygulama var. iOS kullanıcıları için zor bir durum olur.

________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 
Alt 24 Nisan 2022, 14:30   #3
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım icin teşekkürler;d emeginize saglık.

________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:49.