IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Alternatif Tıp (https://www.ircforumu.org/alternatif-tip/)
-   -   Yeşilçayın Faydaları (https://www.ircforumu.org/alternatif-tip/51094-yesilcayin-faydalari.html)

YiLDiZ 10 Mayıs 2022 17:15

Yeşilçayın Faydaları
 
Yeşil çay, sağlık üzerindeki sayısız olumlu etkisi pek çok bilimsel araştırmaya konu olmuş, nitelikli içeriği ile öne çıkan bir bitkisel besin türüdür. Sağlığını korumak isteyenlerin yeşil çay tüketimine özen gösterdiği görülür. İçeriğinde barındırdığı çok sayıdaki antioksidan ve sağlığa yararlı mikro bileşenler sayesinde vücudun zinde kalmasına, günlük fonksiyonların sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesine ve hastalıklara karşı korunmaya önemli faydaları vardır. Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak adına yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla her gün 1-2 fincan yeşil çay, ara öğünlerde diyete eklenerek bu olumlu etkilerden yararlanılabilir.

Yeşil çayın faydaları nelerdir?

Günümüzde bitkisel tedavi yöntemlerinin popüleritesinde büyük artış gözlenmiş ve birçok bitkisel ürün sağlık beyanları ile gündeme getirilmişse de bunlar arasında etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış olanları oldukça azdır. Yeşil çay ise bu nadir besinlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Yeşil çay, günümüzde en sık karşılaşılan sağlık sorunları da dahil olmak üzere birçok hastalığa karşı koruma özelliği bulunan çok değerli bir besindir. Bunun en önemli nedeni ise içeriğinde barındırdığı antioksidan bileşenlerdir. Güçlü etkiler sağlayan antioksidan bileşenler sayesinde düzenli yeşil çay tüketimi beyin fonksiyonlarının iyileştirilmesi, pek çok kanser türüne karşı koruma sağlanması, kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin azaltılması ve daha pek çok faydayı da beraberinde getirir.

Yeşil çay nasıl tüketilmelidir?

Yeşil çayın saymakla bitmeyen olumlu etkilerinden faydalanabilmek için günde 2-3 fincan tüketilmesinde fayda vardır. Fakat bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle yeşil çay, bilinen ve kalitesinden emin olunan markaların ürünlerinden seçilmelidir. Açıkta satılan ve uzun süredir beklemiş olan yeşil çaylar yabancı madde karışımı, nem artışı ve aflatoksin oluşumu açısından riskli olabileceğinden vücutta faydadan çok zarara neden olabilir. Yine aynı şekilde düşük kalitedeki yeşil çaylar aşırı düzeyde florür içerebilmektedir. Düzenli olarak aşırı florür barındıran bu çayların tüketilmesi de yine vücutta çeşitli olumsuz etkilerin gözlenmeye başlamasına neden olabilir. Bilinen markalardan satın alınan yeşil çay, doğru demlenme süresine dikkat edilerek hazırlanmalıdır. Gereğinden fazla kaynatılmış yeşil çayda yukarıda belirtilen biyoaktif bileşenler zarar görebildiğinden istenen olumlu etkiler elde edilemeyebilir. Bu nedenle kaynamaya yakın su içerisinde 5 dakika kadar demlendirilmiş çay, içime hazır hale gelmesi için yeterlidir. Bilinen markalardan temin edilen poşet yeşil çaylar da tercih edilebilir. Sade olarak veya içerisine tercihe göre limon, fesleğen, nane gibi farklı baharatlar da eklenerek tüketilebilir.
Alıntıdır.



AdNaN 10 Mayıs 2022 17:25

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Doğal Sayılardan sonra yine yararlı bilgiler paylaşmaya devam ediyor. Teşekkür Ederiz efendim.

YiLDiZ 10 Mayıs 2022 17:37

Alıntı:

AdNaN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 197050)
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Doğal Sayılardan sonra yine yararlı bilgiler paylaşmaya devam ediyor. Teşekkür Ederiz efendim.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir saglikci olarak saglikla alakali seyler paylaşmasam beni kınarlar;dd teşekkur ederim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.