IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ağustos 2021, 13:01   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ceviz Suyunu Bekleterek İçmenin Mucizevi Faydaları

Ceviz Suyunu Bekleterek İçmenin Mucizevi Faydaları



Her sağlık sorununda önleyici ya da tedavi edici özelliği olan ceviz, içeriğinde bulundurduğu E, B6, Omega 3 vitaminleri ile beraber birçok rahatsızlığı önlemektedir.

Ceviz suyunun da kullanım alanları oldukça geniş olup, cilt sağlığından kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Ceviz ve ceviz suyu; egzama rahatsızlıklarına, kan dolaşımına, kalp rahatsızlıklarına, depresyona, uykusuzluk ve halsizliğe, romatizmaya, beyin sağlığına, saç bakımına, hafızaya, iltihaplı rahatsızlıklara, kan pıhtılaşmasına, zayıflamaya, şişkinliğe, kabızlığa, zeka gelişimine, ağız içi yaralara, kan şekerine, kolestrole, şeker hastalığına, topuk dikenine, tatlı krizlerine iyi gelmektedir.

Ceviz Suyu Nasıl Hazırlanır?

Saç sorunlarında;

Ortalama 20 adet ceviz, 5 bardak suda 20-25 dakika boyunca kaynatılmalıdır. Sabah ve akşam saçlar hazırlanan su ile yıkanmalıdır. Birkaç gün sonra bu kür, etkisini göstermeye başlayacaktır.

Cilt sorunlarında;

Ceviz suyu ile banyo yapıp, hem saçlarına hem de cildine bakım yapmak isteyenler; ceviz yaprağının kaynatıldığı suyu kullanmalıdır. Bu hem hızlı saç dökülmelerinde iyi gelmekte hem bitlenmelere karşı korumakta hem de cildin nem dengesini iyileştirmektedir. Bunların dışında hazırlanan ceviz suyu ile cilt yıkandığında ya da pomat şeklinde kullanıldığında, cilt üzerindeki lekeleri, sivilceleri ve akneleri iyileştirebilmektedir.

Kilo problemlerinde;

8-10 tane ceviz iki yerinden delik açılarak, bir tencere suyun içine konulur. Bu suya bir miktar sirke de karıştırılır. 20-25 dakika boyunca kaynatılan bu karışım, sabah ve akşam olmak üzere, aç karnına tüketilir.

Ceviz Suyunu Bekletip İçmenin Faydaları

Zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
Şişkinliğe iyi gelmektedir.
Kabızlığı giderir.
Gaz sorunlarını ortadan kaldırır.
Kanser hastalıklarından korur.
Kalp rahatsızlıklarından korur.
Şeker hastalığını minimuma indirir.
Uykusuzluk ve depresyona iyi gelir.
Beyin sağlığını korur.
Halsizliği giderir.
Hafızayı güçlendirir.
Zeka gelişimine etkisi vardır.
En iyi antioksidandır.
Damar tıkanıklığına iyi gelmektedir.
Kemiklere iyi gelmektedir.
Doğurganlığı artırmaktadır.

Ceviz Suyunun Zararları Nelerdir?

Doğru tüketilen hiçbir gıdanın ve nesnenin aslında hiçbir zararı yoktur. Yanlış bir şekilde, aşırı ya da fazla tüketimlerde birtakım yan etkiler, her üründe bulunmaktadır. Her rahatsızlığa, her soruna aynı ilacın kullanılamadığı gibi bitkilerde de bu durum geçerlidir. Doğal olması zararı olmayacağı anlamına gelen ceviz ve ceviz suyunun da bu şekilde zararları ve yan etkileri görülebilmektedir.

En faydalı gıdalardan biri olan ceviz suyu, fazla kiloları olanlar tarafından belli bir ölçüde kullanılmalıdır. Aksi takdirde kilo vermek isteyenler amaçlarına ulaşamamakta ya da kilo vermeyi yavaşlatabilmektedir. Çok küçük çocukların da tüketmemesi gereken ceviz ve ceviz suyu, içeriğindeki yüksek oranda bulunan mineral ve vitaminlerin etkisiyle çocuklara ağır gelebilmektedir. Ceviz suyu, yüksek oranda yağdan oluştuğundan dolayı, hassas veya yağlı ciltlerde sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir. Günde 1-2 adet cevizin ya da belli ölçüde tüketilen ceviz suyunun hiçbir zararı olmayacağı gibi, bu oranı abartanlarda sorunlar gözlemlenmektedir.

Aşırı tüketilen ceviz suyu, ishal ve sindirim sisteminde sorunlar yaratabilmektedir. Mide rahatsızlıklarına da sebep olan ceviz suyu, hamilelik ve emzirme dönemlerinde dikkatle, doktor kontrolü altında tüketilmelidir. Astım rahatsızlıkları yaşayanların da dikkatle tüketmesi gereken ceviz ve ceviz suyu, aşırı tüketiminde astım krizlerine sebep olabilmektedir.

Belli başlı ilaçlarla etkileşim halinde olan ceviz ve ceviz suyu zararlarını, bu gibi durumlarda minimuma indirmek için uzman bir hekime danışarak, uygun miktarda tüketmek en doğrusu olacaktır.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:07.