IRCForumu.ORG   okey sitesi
sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2023, 14:49   #1
Nick kopyalandı!
Standart Her derde deva kuzu kulağı tezgahlarda yerini almaya başladı



İbn-i Sina'nın, "Beyni çalıştırıyor ve mideye çok faydalı" şeklinde anlattığı, dünya tıp tarihine damga vuran ve günümüzde de yoğun ilgi gören kuzu kulağı bitkisi tezgahlarda yerini aldı.

A, B ve özellikle C vitamini bakımından güçlü bir içeriğe sahip olan kuzu kulağı bitkisinin aynı zamanda demir ve fosfor yönünden de oldukça zengin olduğu biliniyor.

Elazığ'ın Palu ilçesinde dağlarda toplanan, nisan ile haziran ayları arasında çıkan kuzu kulağı tezgahlarda yerini almaya başladı.

Ekşimsi bir tadı olduğu için 'tırşık' diye isimlendirilen bitki, salata olarak tüketildiği gibi pişirilerek de yeniyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği kuzu kulağının pişirilip suyu süzüldüğü zaman beyni çalıştırdığı ve mideye çok faydalı olduğu biliniyor.

Kilosu 35-40 lira
Dikenlerin arasında dağlarda yetişen kuzu kulağını toplamak için sabah namazından sonra yola çıkan Ömer Karabulut, sokak ortasında kurduğu tezgahta kilosunu 35-40 lira arasında satıyor.

Yanında 5 kişi çalıştıran ve günlük 500 lira yevmiye veren Karabulut, vatandaşın kuzu kulağına yoğun talep gösterdiğini kaydetti.

Kaynak : EnsonHaber[

 
Alıntı Yap
Alt 23 Aralık 2023, 19:23   #2
Nick kopyalandı!
Standart

İçerik gizlenmiştir.

İçerikleri görebilmek için üye olmalı ve üye girişi yapmalısınız.
Giriş Yap Kayıt Ol




~ E & B ~
 
Alıntı Yap


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:43.

IRCForumu.Org

IRC dünyasının buluşma noktası. Sohbet, bilgi ve eğlence burada!