Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ağustos 2021, 04:22   #1
CURRY SAUCE
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 300'den Fazla Kişinin ''Kayıp'' Olduğu ve Bir İlçenin Neredeyse Haritadan Silindiği Sel Felaketinde Korkulan Olmadı: HES'lerin İtibarında Önemli Bir Hasar Yok

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya hala çalışılırken, bölgeden sevindirici haberler de geliyor.
Şu ana dek resmi rakamlara göre 31 kişinin hayatını kaybettiği, AFAD'dan gelen bilgilere göre 300'den fazla kişinin kayıp olduğu ve 5000 nüfuslu ilçenin büyük bölümünün yıkıma uğradığı sel felaketinde, dere üzerine inşa edilen HES'lerin önemli bir payı olduğu yönündeki iddiaları gündeme taşınmıştı.
Dere akışını kesintiye uğratan HES'lerden birinin kapaklarının açılmasıyla ilçenin şiddetli sele maruz kaldığı yönündeki iddiaların ardından mikrofonlara konuşan Tarım ve Orman Bakanı Pekir Pakdemirli, "HES'imiz yağışlar nedeniyle biraz hasar almış durumda ama şu an ciddi bir durum yok. Esas üzücü olan söylentiler yüzünden gururunun kırılmış olması. Orada ciddi bir kalp kırıklığı mevcut, inşallah zamanla onu da onaracağız." sözleriyle yaşanan felakette mağdur olan HES'lerin yaralarının en kısa sürede sarılacağını ifade etti.
Dere yatağı üzerine ilçe kurup bir de dereye 2 tane HES inşa ederek gelen felaketin tamamen takdir-i ilahi olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, böyle üzücü olaylarda sabır ve tevvekkülün önemine dikkat çekti. "Yakınlarını ve evlerini kaybeden vatandaşlarımızın o anki üzüntüyle HES'leri vs suçlaması anlaşılabilir olsa da biraz sakin düşününce kalp kırdıklarını fark edeceklerdir." diyen Erbaş, durum sakinleştiğinde halen hayatta olan ilçe halkıyla HES'lerin hellaleşerek olayı tatlıya bağlayacaklarından emin olduğunu da sözlerine ekledi.



zaytung.com