Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Haziran 2021, 21:20   #1
Ottoman
Kayıtlı Üye
Ottoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En İyi ve En Güvenilir Türk Hosting Firmaları Listesi

Projenizin, işletmenizin veya fikrinizin en ufak bir bölümü dahi interneti kapsıyorsa sunucu ve hosting hizmetleri sizin için büyük önem taşır. Markanızın veya projenizin internette yer edinmesi, bir bölümünde faydalanılması ile birlikte barınma ihtiyacı doğar ve günümüzde bu ihtiyaç hosting firmaları ile sağlanmaktadır. Peki en iyi hosting firmaları ve en ucuz Türkiye lokasyonlu hosting firmaları nelerdir?

Yaptığımız testler, analizler ve incelemeler sonucunda Türkiye’de yer alan hosting firmaları arasından en iyi 10 kuruluşu sizlere detaylı şekilde anlattık. Bu firmaları belirli standartlarda ve belirli koşullar üzerinden değerlendirerek sıraladık. Aşağıda yer alan liste oluşturduğumuz ölçütler neticesinde en olumlu sonuçları veren, fiyat konusunda da makul seviyelerde olan sunucu firmalarını göstermektedir.

En İyi Hosting Firması Ölçütleri Nelerdir?

Sitemizin, projemizin sunucu üzerinde barınması ile birlikte ihtiyaç haline gelen sunucu firmaları belirli ölçütler üzerinden değerlendirilmektedir. Bu ölçütler:

Fiyat / Performans
Sunucu Güvenliği
Destek Sistemi
Sağladığı İmkanlar
Sunucu Performansı
Şeklindedir. Bu beş önemli ölçüte göre yapılan sıralama ile en iyi hosting firmasını seçmek oldukça kolay.

Fiyat / Performans: Almış olduğunuz ürün ne kadar yüksek performansta olursa olsun genel anlamda fiyat / performans ölçütü yapmalı ve size en makul çözümleri seçmelisiniz. Örneğin; belirli sistem gereksinimlerine ihtiyacınız var ise o ölçütlerde en uygun fiyatı sizlere sunan firmayı seçmeniz maliyet tasarrufu yapmanızı sağlar.

Sunucu Güvenliği: Oluşturduğunuz projenin her bir dosyası, her bir kod satırı büyük önem taşır ve yaşanabilecek güvenlik sorunları beraberinde işletmenize, projenize ciddi zararlar verir. Bu yüzden hosting firması seçiminde sunucu güvenliği bir ölçüt olarak kabul edilmelidir.

Destek Sistemi: Bir yazılımcı olsanız dahi, sunucu ile ilgili detaylara hakim olayamayabilirsiniz. Bunun yanında bulunduğunuz sunucuda sorunlar yaşanabilir. Genel anlamda hizmetinizde yaşadığınız herhangi bir sorun sebebi ile destek talebinde bulunabilirsiniz. Fakat bu destek sisteminin hızlı şekilde işlemesi, bir an önce çözüme kavuşması gerekir. Destek sistemi gelişmiş olan ve müşterilerine hızlı şekilde dönüş sağlayan işletmeler her zaman 1-0 öndedir.

Sağladığı İmkanlar: Sadece barınma hizmeti almanız, sizin için yeterli olmayabilir. Bunun yanında ücretsiz SSL sertifikası, mail desteği, ücretsiz veya ücretli yedekleme, site taşıma gibi imkanlar da büyük avantaj sağlayacaktır. En iyi Türk hosting firmasını arıyorsanız sağladığı imkanlara da dikkat etmelisiniz.

Sunucu Performansı: RAM, CPU, Disk, Port Genişliği, Trafik miktarı gibi konularda en üst düzey ürünler alsanız bile, bulunduğunuz sunucu doğru şekilde optimize edilmemişse ve performans seviyesi düşük ise size bir anda sorun yaratabilir. Hosting firması seçiminde sunucu performansı olumlu sonuçlar veren işletmelere yönelmeniz gerekir.

En İyi Hosting Firması için Test / Analiz Girdileri

Türkiye’de faaliyet gösteren hosting firmalarını en iyi dönüş verenlere göre listelerken bazı test / analiz girdileri üzerinden hareket etmemiz gerekir. Bu girdilerimizi aşağıda sıraladık:

1. Vermiş olduğu hizmet ile talep ettiği ücret arasındaki orantı ve fiyat / performans yorumu.

2. Taahhüt ettiği ürün özellikleri ile bu özelliklerin kullanıcıya ulaştığı değerler.

3. Destek sistemi üzerinden oluşturulan taleplere dönüş ve çözüme kavuşma süresi.

4. PageSpeed & GTMetrix üzerinden sunucu bazlı sonuçların değerlendirilmesi.

5. Sunmuş olduğu imkanlar ve bu imkanların ücretli/ücretsiz olması.

6. Sunucu güvenliği bakımından müşterilerine sunduğu imkanlar.

En İyi Hosting Firması için Test Aşamaları

En kaliteli sunucu firmasını tespit etmek için, belirli değişkenleri sabit hale getirmemiz ve bu sabit değerler üzerinden belirlediğimiz ölçütleri değerlendirmemiz gerekir. Bu sebepten dolayı Türkiye’de bulunan 38 işletmede, benzer fiyat değerlerinde ürünleri satın aldık ve hepsine aynı yazılımları yükledik. Ardından 01.00 – 02.00 aralığında tüm sitelerin GTMetrix & PageSpeed Insight değerlerini tespit ettik. Ardından, bir hata belirledik ve tüm firmalardaki hizmetlerimizde bu hatayı oluşturarak destek talebinde bulunduk. 09.00 – 10.00 saatleri arasında oluşturduğumuz bu destek taleplerine gelen geri dönüşleri ve genel müşteri yorumlarını değerlendirdik. Ayrıca harcanan RAM – CPU gibi değerleri inceleyerek sunucu performansı için ekstra veriler elde ettik.

En İyi Hosting Firmaları Listesi

Yukarıda belirlediğimiz ölçütler ve testler sonucunda aşağıdaki 10 siteyi listeledik.

1. BurtiNET

2. Cenuta

3. MegatrHost

4. Veridyen

5 Güzel Hosting

6. Vargonen

7. Turhost

8. Alastyr

9. Netinternet

10. HostLAB

11. Natro

12. Niobeweb


Oluşturduğumuz bu listedeki işletmeleri tüm detayları ile sırayla inceleyelim.

1. BurtiNET İnternet Hizmetleri


2012 yılından bu yana faaliyet gösteren BurtiNET, kısa süre içerisinde binlerce müşteriye ulaşmayı başarmış ve internet hizmetlerinin pek çok alanında çalışmalarını sürdürmekte. Bireysel ve kurumsal hosting, bayi (reseller) hosting, VDS server ve Dedicated server üzerine ürünlerini müşterilerine sunarken alan adı, SSL (güvenlik) Sertifikası, lisans hizmetleri ve WHMCS modülleri gibi geniş alanlarda da çalışmalar yapıyor.

Türkiye’nin resmi WHMCS modül geliştiricisi olması, sadece sunucu alanında değil ayrıca yazılım konusunda da uzman bir ekibe sahip olmasından dolayı profesyonel desteği bulunuyor.

Fiyat/Performans: 5/5

Linux işletim sistemine sahip paylaşımlı hosting paketleri fiyat/performans konusunda tam puan almayı başarıyor. 512MB disk kapasitesi ile başlayıp SINIRSIZ disk kapasitesine kadar giden bireysel hostingleri ve kurumsal hostingleri mevcut. Yıllık 19.90 TL’den başlayan hosting fiyatları ihtiyaçlarınıza göre değişkenlik gösterebiliyor fakat fiyat / performans olarak değerlendirildiğinde en uygun fiyat politikasına sahip firma BurtiNET ‘tir.

Sunucu Güvenliği: 4/5

Türkiye’de yer alan datacenterların durumları düşünüldüğünde genel olarak sunucu güvenliğinden tam puan firma maalesef bulunmuyor. Fakat tam puana en yakın değerleri BurtiNET İnternet Hizmetleri almış durumda. Yaptığımız genel incelemeler, sunucu değerleri ve Ddos gibi saldırılardan koruma imkanlarına göre sunucu güvenliğinde en iyi performansı veren hosting firması BurtiNET.

Destek Sistemi: 5/5

38 firma arasında yaptığımız destek sistemi testlerinde başarı sonuçlar alan BurtiNET yaklaşık 5-10 dakika arasında bir dönüşe sahip. Yaşayabileceğiniz en ufak bir sorunda hızlı şekilde talebiniz işleme alınıyor ve çözümlenmesi, sorunun büyüklüğüne göre birkaç dakikadan başlayarak birkaç saate gidebiliyor. Fakat hem telefon hem de destek sistemi üzerinden verdikleri geri dönüşler, müşterilerin tedirginlik yaşamasını engelliyor. En iyi hosting firmaları arasında destek sistemi bakımından tam puan alan tek bilişim firması BurtiNET.

Sağladığı İmkanlar: 5/5

Ücretsiz SSL sertifikası desteği ile başlayan ve yeni alımlarda site taşıma desteğine kadar giden pek çok imkanı mevcut. cPanel ve DirectAdmin sunucu yönetim panelini bireysel veya bayi hosting hizmetlerinde seçebilirken VDS ürünlerinde CyberPanel’den Plesk’e kadar birçok yönetim paneli üzerinden destek sağlanıyor.

Ayrıca BurtiNET, ücretsiz hazır scriptler (Softaculous) , özel ip seçeneği, haftalık veya aylık yedekleme, 7 gün 24 saat destek gibi imkanlar da sağlamakta.

Sunucu Performansı: 5/5

GTMetrix ve PageSpeed testleri ile birlikte sunucu uptime ve RAM – CPU tüketim değerleri incelendiğinde en iyi sonuçları veren firma BurtiNET oldu. Ortalama 114 ms. Yanıt süresi ile Canada’dan yapılan testlerden tam puan aldı. Tahsis edilen 1 Core CPU ve 2 GB RAM değerlerinin doğru sunucu optimizasyonu ile en iyi şekilde verim verdiğini söylememiz mümkün.

2. Cenuta Telekomünikasyon Anonim Şirketi



Türkiye’nin en iyi hosting firmaları arasında 100 Türk sermayesi ile kurulmuş bir anonim şirket Cenuta… İlk kez 2012 yılında Cenuta Telekomünikasyon Anonim Şirketi adıyla faaliyet göstermeye başlayan firma, yenilikçi, kendini ispatlamış ve uzman ekibiyle 2020 yılında %100 Türk sermayesiyle İzmir’de kuruldu. Dünya genelinde hosting ile ilgili yaşanan gelişmeleri yakından takip eden firma siz değerli kullanıcılarına Dünya Standartlarına Uygun hizmet vermeyi vizyon ediniyor. Güçlü donanımı içerisinde tamamı yeni nesil güçlü donanımlardan oluşan, kesintisiz ve yüksek performanslı çözümler sunan hosting firması, 7/24 her an sizlerle iletişim halinde.

Cenuta üzerinden alınan tüm hostignlerde ömür boyu SSL sertifikası da ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır.
Sunucuların tamamında Imunify360 güvenlik sistemleri bulunmaktadır.
Birçok firmada olmayan bir özellik ise paylaşımlı hosting hizmetlerinde SSH ve Uzak MySQL desteği yer almaktadır.
İade süresi 15 gündür. Bu süre içinde; Alan adı, SSL Sertifikası Co-Location hariç tüm hizmet modellerinde geri ödeme yapılmaktadır.
Her gün 5 GB’a kadar olan siteler yedeklenmektedir.
5 GB boyutu aşmayan her sitenin taşıma-transfer (hosting değiştirme) işlemlerini ücretsiz gerçekleştirmektedir.
Cenuta Telekomünikasyon A.Ş bünyesinde hizmet sunan firmada müşterilere sunulan paketler;

WordPress Hosting
WordPress Hosting S
WordPress Hosting M
WordPress Hosting L
WordPress Hosting XL
Limitsiz Hosting
Ekonomik Hosting
Windows Hosting
Kurumsal Hosting
Bayi Hosting
Sitesinde yer alan kampanyalı hosting fiyatlarına ek olarak "%15 indirim kodu" kazanmak için “neolducom” promosyon kodunu kullanabilirsiniz.

3. Megatr Hosting



Ülkemizde faaliyet gösteren Megatr hosting firması 2007 yılında %100 Türk Sermaye ile çalışmaya başlamış oldukça büyük ve güvenilir kurumsal bir firmadır. İlk zamanlarından bugüne gelene kadar kendisini güncelleyen ve geliştiren hosting firması, müşterilerine sürekli olarak hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Şirketin kuruluş amacı; Tükiye'de ve Dünya'da çok hızlı büyüyen internet ortamında yer alan veya yer almayı düşünen Kurumsal/Bireysel kişilere ait tüm ürünleri ve hizmetleri internet ortamında sorunsuzca barındırmak ve tanıtmaktır.

Megatr Hosting Paketleri

Megatr müşterilerine 4 farklı hizmet paketi sunmaktadır. Bunlar, Başlangıç, Ekonomi, Ultra ve Mega Web Hosting paketleridir.

1. Başlangıç Paketi

250 MB Disk Alanı, 10 GB Trafik, 2 Adet Email, 1 Adet Database, 1 Adet Subdomain

2. Ekonomi Paketi

500 MB Disk Alanı, 20 GB Trafik, 3 Adet Email, 1 Adet Database, 1 Adet Subdomain

3. Ultra Paketi

1 GB Disk Alanı, 30 GB Trafik, 4 Adet Email, 2 Adet Database, 2 Adet Subdomain

4. Mega Paketi

2 GB Disk Alanı, 40 GB Trafik, 5 Adet Email, 3 Adet Database, 5 Adet Subdomain

Megatr Hosting Firması Genel Hizmetleri;

Web Hosting ( Linux )

Reseller Hosting ( Linux )

Cloud Sanal Sunucular VDS ( Linux & Windows )

Dedicated, Kiralik Sunucu Hizmetleri( Linux & Windows )

Domain Tescili, Transferi

SSL ve Özel IP Hizmetleri

Danışmanlik Hizmetleri ( Sunucu bakım ve güvenlik ihtiyaçları )

SEO Hizmetleri - Sunucu Optimizasyon Hizmetleri


2016 yılında tamamen Türk sermayesi ile kurulan ve geçen süre boyunca sunduğu hizmetlerin çeşitlerini ve kalitesini arttıran Veridyen, en uygun hosting firmaları arasında ikinci sırada yer almaktadır. Web hosting, Wordpress ve E-Ticaret hosting, bayi hosting, VPS – VDS, Kiralık sunucu ve sunucu barındırma hizmetleri ile ön plana çıkan Veridyen, ayrıca SSL sertifika satışı da yapmaktadır.

Fiyat Performans: 4/5

Sunmuş olduğu ürünler bakımından fiyat / performans konusunda tam puan alamasa da yakın değerler gösteren hosting firması, yüksek kalitede çözümler üretmesine karşın bu ürünleri rakibi BurtiNET’e göre bir tık üst fiyatlardan müşterilerine sunuyor. Bu da fiyat performans değerlerinde her ne kadar yüksek puan alsa da tam notu kaçırmasına sebep oluyor.

Ekonomik Web Hosting paketleri yıllık 19.99 TL (256MB Disk) ‘den başlamaktadır. Ayrıca Limitsiz Hosting paketleri de bulunuyor ve ürünler 6.99 TL (1 Core CPU – 2GB RAM) şeklinde fiyatlandırmayla sunuluyor.

Sunucu Güvenliği: 4/5

Veridyen, sunucu güvenliği yüksek hosting firmaları içinde ön plana çıkan işletmelerden birisidir. CloudLinux, CageFS, ConfigServer ve Exploit Scanner gibi sunucu eklentileri ile güvenliğini arttıran firma, Layer 3 ve 7 saldırılarını engelleyen korumalara da sahiptir.

Destek Sistemi: 4/5

Hosting, sunucu ve diğer ürünler için sunulan destek sistemi; müşteriyi memnun edecek seviyededir. Saat kaç olursa olsun hızlı şekilde yanıt alabildiğiniz Veridyen’de kimi zaman sorunların çözümlenmesi zaman alabilse de genel anlamda hızlı şekilde geri dönüşler yapılmaktadır.

Sağladığı İmkanlar: 4/5

Birçok hosting firmasında bulunan standart imkanların neredeyse tamamını bünyesinde barındırması ve ücretsiz site taşıma, haftalık ve aylık yedekleme gibi ek imkanları müşterilerine sunmasından dolayı Veridyen bu konuda bizden 5 üzerinden 4 puan aldı.

Sunucu Performansı: 5/5

Yaptığımız testler sonucunda, BurtiNET’ten sonra en iyi sunucu performansını gösteren hosting firması Veridyen oldu. Ortalama 160 ms ilk yanıt süresi ve 36 requesti bulunan 3MB boyuttaki bir sayfanın yaklaşık 1.5 saniyede açılmasından dolayı sunucu performansı konusunda bizden tam not aldı.

5. Güzel Hosting


2008 yılından günümüze faaliyet gösteren “en uygun ücretlerle en iyi hizmeti sunabilmek” anlayışına sahip olan Güzel Hosting, 50.000’i aşkın aktif web sitesini bünyesinde barındırmaktadır. 700 aktif sunucusu üzerinden müşterilerine hizmet veren ve her geçen gün portföyünü genişleten firma alan adı, web hosting, reseller hosting, VPS – VDS server, kiralık sunucu, sunucu barındırma, SSL sertifikası, ve yazılım lisansları ürünlerini müşterilerine sunuyor.

Fiyat/Performans: 4/5

Web hosting ve reseller hosting konularında tam bir fiyat/performans hosting firması olarak tanımlayabiliriz. Bireysel Hosting olarak yıllık 29.90 TL (500MB disk) ‘den başlayarak 219.90 TL (SINIRSIZ)’ye kadar giden birçok paketi mevcut. Ayrıca yüksek performanslı hosting paketleri de aylık tutarlar üzerinden satılıyor. Fakat VPS / VDS ve sunucu kiralama konusunda fiyatları sektöründeki rakiplerine göre birkaç tık üstte. Bu da genel anlamda tam puan almasından ziyade 5 üzerinden 4 almasına neden oluyor.

Sunucu Güvenliği: 4/5

CageFS ile sunucularının güvenliğini arttıran Güzel Hosting, bu sayede her bir kullanıcının diğerlerinden izole şekilde işlem yapmasını sağlamakta. Öte yandan ConfigServer Exploit Scanner ile hosting hizmetlerine yüklenecek zararlı yazılımların önüne geçilmeye çalışılıyor. Profesyonel Spam filtresi olan SpamExperts desteği ile gelen maillerdeki güvenlik sorunlarınızı da minimize edebilirsiniz.

Destek Sistemi: 5/5

7 gün 24 saat boyunca destek sistemi ve telefon numaraları üzerinden hizmet veren Güzel Hosting, desteği en iyi olan hosting firmaları arasında BurtiNET ‘le kıyasıya yarışıyor. Yaptığımız test bildirimleri sonucunda iki işletme arasında neredeyse saniyeler cinsinden değişen yanıtlanma süreleri bulunuyor.

Sağladığı İmkanlar: 4/5

Ücretsiz SSL sertifikası, site taşıma desteği, haftalık yedekleme, hazır scriptler desteği, spam filtresi, Gbit değerinde network hızı, yüksek kapasiteli sunucular kullanılmasından dolayı beş üzerinden dört puanı hak etmektedir.

Sunucu Performansı: 4/5

Test yazılımımız ile yapılan işlemler sonucunda 3 MB’a yakın boyutu olan bir sayfa, 36 sorgu sayısı ile 1.8 saniye gibi kısa sürede açılmaktadır. Ayrıca 166 ms. Değerinde Google PageSpeed Insight nezdinde oldukça ideal ilk yanıt süresine sahiptir. RAM – CPU optimizasyonu da performans bakımından olumlu sonuçlar vermiştir.

6. Vargonen


2000 yılında kurulan ve yurtdışı operasyonları ile global bir şirket haline gelen Vargonen, şu anda aktif olarak 8 ayrı veri merkezindeki sunucuları ile faaliyet gösteriyor. Şu an için Türkiye ile birlikte Hollanda, Almanya, İngiltere, ABD ve uzak doğu ülkelerine de hizmet sunuyor.

Alan adı, hosting, bulut sunucu, dedicated sunucu, e-mail servisi, SSL kategorilerinde ürünleri bulunan ve bu ürünleri yüksek performanslı sunucuları ile destekleyen Vargonen, ayrıca mevcut hizmetlerini de yüksek teknik özellikler ile sunuyor.

Fiyat/Performans: 3/5

Vargonen, sunucu ve hosting özellikleri bakımından yüksek kalitede ürünler ortaya koysa da bunlar için talep ettiği fiyatlar ortalamanın üstünde. Bireysel hosting olarak sadece sınırsız paketleri bulunuyor ve aylık 5.95 TL’den başlıyor. Fakat dikkat, bu fiyat 36 aylık alımlar için geçerli. Eğer aylık periyotlar ile ödeme yapacaksanız aslında ödemeniz gereken tutar 11,96 TL yani size başta sunulan tutarın yaklaşık iki katı. Bu da bir müşteri gözüyle bakıldığında hoş bir yaklaşım değil. Fiyat/performans değeri olarak 3/5 yeterli gözükmekte.

Sunucu Güvenliği: 4/5

Sunucular için ortaya atılan güvenlik tedbirleri düşünüldüğünde Vargonen, ortalama değerlerin bir tık üzerinde güvenlik imkanı sağlamakta. Ekstra işlemler ise ya bulunmuyor ya da ücret karşılığında gerçekleşiyor. Listenin ilk üç sırasındaki firmalar açısından düşünüldüğünde 1 puan kırmak gerekir.

Destek Sistemi: 4/5

Tüm firmalar nezdinde oluşturduğumuz destek talepleri ve bunlara yapılan dönüşler ile çözüme kavuşma süreleri incelendiğinde Vargonan yaklaşık 10-15 dakikalık geri dönüş süresi ile 5 üzerinden 4 puanı hak ediyor.

Sağladığı İmkanlar: 4/5

Yüksek performanslı sunucular üzerinden işlem yapılması, ücretsiz yedekleme imkanı, cPanel veya Plesk panel seçimi, sınırsız kaynak kullanımı, spam ve virüs koruması gibi imkanları bulunan Vargonen, bu alanda sektörünün en iyileri arasında yer alıyor.

Sunucu Performansı: 5/5

Türkiye’de faaliyet gösteren birçok hosting firması RAM – CPU değerlerini genellikle sabit yapar ve ekstra premium paketler çıkartır. Fakat Vargonen, bunun bir adım ilerisine giderek hosting ve reseller bayi paketleri için CPU – RAM değerleri farklı olacak şekilde paketler sunuyor. Böylece, basit bir hosting ihtiyacınız var ve CPU – RAM ihtiyaçlarınız yüksekse bile size uygun paketi seçebiliyorsunuz. Bu bağlamda sunucu performans değeri olarak tam puanı hak ediyorlar.

7. Turhost


2004 yılında kurumsal müşterileri için faaliyete geçen ve 2006 yılı itibari ile bireysel müşterileri için de hizmetlerini sunan Turhost; alan adı, hosting, sunucu, verimerkezi faaliyetleri, e-posta hizmetleri, SSL sertifikaları ve sunucu lisansları sunmaktadır.

Envanterinde 2400’den fazla gerçek sunucuyu barındıran Turhost, %100 NVME SSD disk türüne sahip bu sunucuları ile 15 kat okuma / yazma hızına çıkabiliyor.

Fiyat/Performans: 3/5

Web Hosting paketleri aylık 4.66 TL’den başlayarak 30.03 TL’ye kadar gitmektedir. Linux ve Windows işletim sistemlerine sahip hostinglerine ek olarak Wordpress için özel olarak optimize edilmiş Wordpress hosting paketleri de bulunuyor. VPS hosting paketleri ise 20.30 TL’den 241.31 TL aylık ödemeye kadar değişkenlik göstermekte.

Verdiği kaliteli hizmet ile fiyatlar incelendiğinde özellikle hosting hizmetleri bakımından talep edilen ücretlerin piyasa değerlerinin birkaç tık üstünde olduğunu söylemek gerek.

Sunucu Güvenliği: 3/5

Test / Analiz işlemleri için kullandığımız hizmete ek olarak genel ürünler incelendiğinde sunucu güvenliği açısından standartların üstünde olmadığını gördük. Bu da sunucu güvenliğinde ortalama seviyelerde değerlere sahip olduğunun bir göstergesi.

Destek Sistemi: 4/5

Piyasadaki en iyi beş destek sistemi arasında kendisine yer bulan Turhost, 7/24 destek sistemini müşterilerine sunuyor. Yaşadığınız sorunlar sunucu kaynaklı ise hızlı bir şekilde dönüş alabiliyorsunuz. Yazılımsal sorunlarda da sorunun büyüklüğüne göre yardımcı olabiliyorlar fakat literatürde kendi sorumlulukları olmadığı için çok fazla dahil olmak istemiyorlar. Fakat gönderdiğimiz destek talepleri neticesinde oldukça olumlu sonuçlar aldığımızı söyleyebiliriz.

Sağladığı İmkanlar: 4/5

Turhost, anlık olarak 2 Core CPU kullanmanıza izin vermekte fakat ekstra özellik olarak web hosting paketlerinde 6 Core’a kadar çıkabiliyorsunuz. Bu da diğer firmalardan önemli bir farkı. Opsiyonel olarak 3 günlük ve haftalık yedek işlemleri ise sağladığı önemli imkanlardan. Nbayi sistemi ile aynı Reseller hizmetinizden hem Windows hem de Linux işletim sistemi ile hesap oluşturabiliyorsunuz.

Sunucu Performansı: 4/5

Yapılan testler sonucunda, PageSpeen Insight verilerine göre ilk yanıt süresi ortalama 164 ms düzeyindedir. Diğer firmalar ile birlikte yaptığımız testler sonucunda ortalam 45-50 civarlarında gözüken CPU değerleri Turhost ‘ta 30-35 aralığında idi. Bu da sunucu performansının tam puan olmasa da ona yakın bir değer almasını sağladı.

8. Alastyr



2002 yılında Smyrna Telekom olarak faaliyete başlayan ve 2012 yılında Alastyr Telekom ismi ile yeni bir maceraya başlayan Alastyr, Türkiye ve uluslararası mecralarda internet hizmetlerini müşterilerine aktarıyor. 15 gün koşulsuz para iade garantisi ile hizmet veren firma en ucuz hosting firmaları arasında çok önplana çıkmasa da en kaliteli hosting şirketleri listelerinde her zaman ilk sıralarda kendine yer bulur.

Hosting firmalarının standart hizmetleri olan alan adı, web hosting, bayi hosting, sunucu ve SSL ürünlerinin dışında SEO hosting, E-Ticaret hosting ve hazır site hosting gibi ek hizmetleri de bulunuyor.

Fiyat/Performans: 3/5

Vargonen’de olduğu gibi hosting fiyatlarını aylık bazda sunması fakat bu fiyatların 3 yıllık alımlarda gerçekleşmesi şeklinde bir olumsuzluğu mevcut. Örneğin, Ekonomik Hosting paketlerini açtığınızda en düşük ücretin 0.46$ olduğunu görebilirsiniz. Fakat bu tutar, 3 yıllık alımlardaki aylık tutara karşılık geliyor. Fakat normal şartlardaki aylık tutar 0.59$. Hem bu özelliği hem de verdiği hizmete göre talep ettiği ücreti düşündüğümüzde 3 puan oldukça ideal.

Sunucu Güvenliği: 3/5

CloudLinux ve CageFS özellikleri ile izole edilmiş bir hizmet sunan Alastyr bunun dışında standart firmalardan farklı çok fazla bir sunucu güvenliği ortaya koymamaktadır. Antivirüs ve Antispam korumaları da sunucularında aktif olarak yer almakta.

Destek Sistemi: 3/5

Göndermiş olduğumuz destek taleplerine verilen cevaplar ve çözüme kavuşma süreleri incelendiğinde 38 firma arasında ortalamanın bir tık üstünde olumlu sonuçlar aldığımızı söyleyebiliriz. Müşterilerinin sorunlarını çözme konusunda istekliler fakat geri dönüş süreleri 20-25 dk seviyelerine çıkabiliyor.

Sağladığı İmkanlar: 4/5

Güvenli Cloud sunucular kullanan Alastyr ‘ın kaliteli hosting firmaları arasında gösterilmesinin nedenlerinden birisi para iade garantisi. Memnun kalmadığınız durumlarda 14 gün içerisinde şartsız olarak iade alabiliyorsunuz. Bu da işletmeyi ve ürünlerini denemeniz için harika bir fırsat. Fakat tüm ürünleri için geçerli değil maalesef.

Ücretsiz periyodik yedekleme, ücretsiz SSL sertifikası, ücretsiz site taşıma gibi ek imkanları da bulunuyor.

Sunucu Performansı: 4/5

170 ms ilk yanıt süresi ve %99.9 oranında uptime miktarı ile sunucu performansı bakımından sizleri memnun edecektir. Sunucularında SSD disk kullanılması ve arkaplanda yapılan optimizasyonlar ile birlikte, sizlere tahsis edilen limitleri en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz.

9. Netinternet


2006 yılında Denizli’de kuruluna Netinternet, Türkiye’de en çok internet sitesi barındıran 3. Veri merkezidir. Türkiye’de yer alan pek çok hosting firmasının Netinternet üzerinde sunucuları barınmaktadır. Hosting firmasından ziyade bir verimerkezi olarak işlem yapması, yani bir üst kademede yer almasından dolayı teknik altyapısı oldukça gelişmiştir.

Fiyat/Performans: 3/5

Verimerkezi olarak operasyonlarına ağırlık veren Netinternet, bu bağlamda hosting hizmetlerinde fiyatları üst seviyede yer almaktadır. cPanel yönetim paneline sahip bireysel hosting hizmetleri yıllık 71 TL’den başlayarak 224 TL’ye kadar gidebiliyor. Reseller (bayi) hosting paketleri ise 268 TL ile 1523 TL arasında değişkenlik göstermekte. Fakat bu tutarın bu seviyelerde olmasının temel nedeni cPanel tarafındaki fiyat politikası. DirectAdmin reseller (bayi) paketlerini daha uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Sunucu Güvenliği: 4/5

Verimerkezleri için sunucu güvenlikleri çok önemlidir. Netinternet, bu sorumluluğunu kendi hizmetlerine de yansıtmayı başarmış. %80 oranında gelen tüm Ddos saldırılarına karşı koruma oluşturabilen hosting firması, Türkiye’nin en güvenli hosting firmaları arasında yer almasını sağlıyor. Ayrıca sunucularında bulunan Cloudlinux CageFS ve Config Exploit Scanner (CXS) sayesinde hizmetinizde oluşabilecek tüm güvenlik açıklanın da önüne geçiyor.

Destek Sistemi: 3/5

Alanında uzman bir kadroya sahip olmasına rağmen destek sistemi maalesef biraz gecikmeli olabiliyor. Sunucu ve hizmet kaynaklı tüm problemler çözülmekte fakat bu süreç yukarıda sıraladığımız hosting firmalarına göre daha fazla zaman alıyor.

Sağladığı İmkanlar: 3/5

Piyasada var olan hosting firmalarının müşterilerine sunduğu imkanları kendi bünyesinde de barındıran Netinternet, bunun haricinde ekstra imkanlar oluşturmamakta. Bu da, bir hosting firmasından almak istediğiniz tüm imkanları alabildiğinizi fakat fazlasına ulaşamadığınızın bir göstergesi.

Sunucu Performansı: 5/5

15 yıla yakın süredir faaliyet gösteren işletme, bir verimerkezi olmasından dolayı sunucu performansını maksimum seviyeye getirebilecek kapasiteye sahip. Yapılan testlerde ilk yanıt süresi, CPU – RAM tüketimi, sayfa yüklenme hızı vb. konularda bizden tam not almayı başardı.

10. Hostlab


2017 yılında %100 yerli sermaye ile kurulan ve 2018 yılında AR-GE çalışmalarını tamamlayarak faaliyete geçen HostLAB kısa sürede büyük bir müşteri kitlesine ulaştı. Alan adı, web hosting, sunucu, yazılım lisansları, SSL sertifikası ve marka tescili gibi pek çok alanda faaliyetini sürdüren HostLAB, ödemesi yıllık yapılan web hosting paketlerinde 15 güne kadar koşulsuz iade imkanı da sunuyor.

Fiyat/Performans: 4/5

En ucuz hosting firması olmasa da oldukça uygun fiyat politikaları benimseyen işletme; 19.90 TL yıllık ödeme ile web hosting sahibi olmanızı sağlıyor. Limitsiz web hosting paketleri ise aylık 14.90 TL ‘den başlıyor.

Sunucu Güvenliği: 3/5

Tüm hosting hizmetlerinde 480 Gbps anti ddos ve botnet saldırı koruması bulunan işletme, bu özelliğinin dışında standart firmaların güvenlik detayları ile işlem sağlıyor. 3 ile 4 arasında bir puanlama yapılması mümkün.

Destek Sistemi: 3/5

Yeni bir girişim olması ve bir anda artan müşteri portföyü ile destek sistemi henüz tam olarak oturmamış. Göndermiş olduğumuz taleplere yanıtlar 20-25 dakika seviyelerini bulabiliyor mesai saatleri içinde. Fakat destek personelleri, müşteri memnuniyeti için elinden geleni yapıyor.

Sağladığı İmkanlar: 4/5

Cloudflare’i cPanel üzerinden tek bir tıklama ile aktif etme, ücretsiz SSL, Attracta SEO Tools, Softaculous gibi pek çok ekstra imkanı web hosting paketlerine yerleştiren HostLAB, ucuz web hosting ve kalite bakımından iyi bir puan almakta.

Sunucu Performansı: 3/5

CPU – RAM tüketimi, ilk yanıt süresi ve sayfa yüklenme süresi gibi durumlar üzerinden testler yapıldı. Yapılan testler sonucunda standart hosting firmalarının değerlerinin ortalaması alındığında ortalamanın biraz üstünde sonuçlar verdiğini görmekteyiz.

11. Natro


1999 yılından bu yana Türkiye’deki internet faaliyetlerinde en çok tanınan firmalardan biri olan Natro, internet hizmetleri alanının neredeyse tamamında çalışmalar sürdürmekte. Alan adı, NatroSite hazır site, hosting, e-mail, sunucu, SSL sertifikası, marka tescili, haritalar servisi gibi pek çok hizmeti bulunan Natro, ayrıca Datacenter olarak da faaliyet göstermekte.

Fiyat/Performans: 3/5

Web Hosting paketlerinde disk konusunda alternatif sunmayan işletme, 10 GB SSD disk başlangıç paketi dışında diğer hosting hizmetlerini sınırsız disk kapasitesi ile sağlıyor ve fiyatlar aylık 2,49$ ‘dan başlıyor. Yine Vargonen ve Alastyr’de olduğu gibi ön fiyatları 36 aylık alımlarda geçerli. Bu da müşteri için kötü bir ilk izlenim oluyor.

Sunucu Güvenliği: 3/5

7/24 İzleme ve DDos koruması şeklinde önemli bir özelliğe sahip olan Natro, Cloud Linux altyapısı ile hesaplar arasındaki izolasyonu sağlıyor. Fakat bunun dışında diğer firmalardan ayrılan herhangi bir özelliği bulunmuyor.

Destek Sistemi: 2/5

Yaptığımız deneme destek talepleri neticesinde Natro destek sistemininin yeterli seviyede olmadığını gördük. Oluşturulan destek taleplerine 1 saate yakın sürelerde geri dönüş yapılabiliyor. Natro kullanan müşterilerden aldığımız bilgilere göre, destek taleplerinin büyük çoğunluğu uzun mesajlaşmalar neticesinde ancak çözülebiliyor. Bu açıdan sınıfta kaldığını söyleyebiliriz.

Sağladığı İmkanlar: 2/5

cPanel / Plesk kontrol paneli seçeneği olan Natro’da 15 gün iade ve değişim garantisi de bulunuyor. Ayrıca Türkiye ve Avrupa üzerinden dilediğiniz lokasyonu seçebiliyorsunuz. Bu da hizmetinizin bulunmasını istediğiniz lokasyon konusunda özgürlük arz ediyor. Fakat FTP’de sunulan 256KB/sn download – upload hızı, maksimum FTP’den yüklenebilecek dosya sayının maksimum 10 MB olması gibi durumları düşündüğümüz zaman sağladığı imkanlar oldukça az.

Sunucu Performansı: 3/5

SSD Disk ile zengileştirilmiş sunucuları ve paketlerindeki RAM – CPU seçim imkanı düşünüldüğünde ödeyeceğiniz tutara göre sunucu performansını belirleyebiliyorsunuz. Fakat fiyat / performans olarak düşünüldüğünde ortalama seviyelerde sunucu performansına sahip.

12. Niobeweb
En İyi Türk Hosting Firmaları

20 yıllık deneyime sahip kadrosuyla hizmetlerini sunan Niobeweb, İzmir’de bulunan verimerkezindeki sunucuları ile web hosting, bayi hosting, e-posta servisi, sunucu ürünlerini müşterilerine aktarıyor. Ayrıca alan adı ve SSL sertifikası konusunda da ürünleri bulunuyor. En iyi hosting firmaları listemizin 10. Sırasında yer alan Niobeweb, her ne kadar ismi çok fazla bilinmese de her geçen gün artan müşteri portföyü ile piyasada adını duyurmaya başladı.

Fiyat/Performans: 3/5

Aylık 0.89$ ‘dan başlayan web hosting fiyatları toplamda 4 paketten oluşmakta ve en yüksek paketi sınırsız disk alanına sahip Ultra paketidir. Fiyatı ise aylık 7,49$ ‘dır. Bu değerlere göre düşünüldüğünde fiyatları çok yüksek seviyede gözükebilir. Fakat Ultra paketi 4 Core CPU ve 4 GB RAM’e sahip olduğunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Genel bir inceleme yaptığımızda fiyat performans olarak ortanın bir seviye üstü olarak kabul edebiliriz.

Sunucu Güvenliği: 3/5

Antispam ve Antivirüs korumalarını Cloud platformu üzerinden gerçekleştiren Niobeweb, güvenlik optimizasyonu yapılmış sunucuları ile müşterilerini memnun etmeyi arzuluyor. Fakat bu özellikler dışında ekstra bir güvenlik önlemi bulunmuyor. (Test edilmemiştir.)

Destek Sistemi: 4/5

Ürün detaylarında dile getirdikleri 7/24 destek özelliğini test ettik ve evet, herhangi bir saatte attığınız destek talebine yanıt geliyor. Fakat özellikle gece saatlerinde bu süre 1 saate yaklaşabiliyor. Yoğunluk, personel sayısı gibi durumları da düşündüğümüzde tam puan olmasa da 4 puanı hak ediyor.

Sağladığı İmkanlar: 3/5

Yedekli DNS sunucuları, Wordpress uyumlu altyapısı, ücretsiz yedekleme ve ücretsiz SSL gibi imkanları dışında ücretsiz taşıma imkanına da sahip olan Niobeweb bu konuda birçok hosting firması ile benzer özelliklere sahip.

Sunucu Performansı: 3/5

Web hosting paketlerinde RAM – CPU değerlerinin değişkenlik göstermesi müşteri için olumlu bir durum. Ayrıca size tahsis edilen sunucu özelliklerini rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Genel olarak optimizesi yapılmış sunuculara sahipler. Fakat PageSpeed Insight ve GTMetrix değerleri bir seviye aşağıda. Tüm hosting firmaları için aynı anda yaptığımız toplam 8 teste göre ortalama 190 ms ilk yanıt süresine sahip.
________________

Unutma;Hеr gеlеn sеvmеz.. Vе hiçbir sеvеn gitmеz.